Jak vytvořit Youtube klon

Video weby jsou nesmírně populární a při dobrém vedení dokáží vytvořit solidní návštěvnost. Problém je, že kvalitní video web stojí nejenom množství prostředků potřebných pro robustní vývoj, ale je takovýto web pak i finančně náročný na provoz. A v neposlední řadě je nutno pamatovat, že je přesvědčit uživatele k nahrávání videí. Naštěstí je tu cesta, jak se těmto problémům vyhnout a mít vlastní Youtube klon.

Placený vs Zdarma

V podstatě jsou dvě cesty jak na to jít. Jedna možnost je koupit nějakou hezkou šablonu na Themeforest a nasadit na ní profesionální grabovací plugin jako je WP-Robot. To je nejednodušší cesta jak vytvořit vlastní Youtube klon, ale pár desítek dolarů vás stát bude. Nicméně výhody jsou zjevné, časté aktualizace a to jak od výrobce šablony tak i pluginu, luxusní administrace, čistě napsaný kod, bezpečnost a mnoho dalšího. Existují ale i důvody proč se o to samé také pokusit zdarma. Zcela jistě takový web nebude vypadat tak dobře a bude s ním více práce, ale pakliže plánujete například tvorbu farmy webu a následně prodej linků je pochopitelné že je snaha stlačit náklady na minimum, ideálně na 0 Kč.

Co to je farma webu

obvykle se takto označuje množství velmi podobných webu, s nekvalitním či téměř žádným obsahem. Weby jsou navzájem propojené a jejich účel byl se navzájem podporovat a tím si zajistit lepší pozice ve vyhledávačích. První generace těchto webu má již největší boom za sebou, a v současné době se používá spíše druhá generace, která má za úkol posouvat ve vyhledávání mateřský web. Přestože tato technika je skoro blackhat SEO, velmi zhusta se dnes používá. Například přední zpravodajský web jí použil při úmrtí Ivety Bartošové.

Tak jako u placené varianty budete potřebovat mít nainstalovaný čistý WordPress, tak jako jsem pro náš pokus udělal já.

wordpress

Následně je nutné vybrat nějakou šablonu zdarma. Existuje jich velké množství, ale pro náš pokus jsem vybral MovieTheater. WordPress tedy máme, šablonu také a nyní potřebujeme grabovat videa z Youtube. Aby to nebylo tak jednoduché, i u pluginů zdarma existují dvě cesty. První, která je reprezentovaná například pluginem Automatic Youtube Video Post Plugin spočívá v tom, že do pluginy zadáte ID Youtube kanálu a plugin si pak videa tahá sám. Většinou není moc co nastavovat a tato metoda přináší tu nevýhodu, že nejde konfigurovat zátěž webu a také se může stát, že v některých šablonách se videa nebudou korektně zobrazovat, respektive budou chybět náhledy na jednotlivé příspěvky. Tento problém lze obejít například pomoci pluginu Video Thubnails, ale už je to prostě komplikace a další plugin jenž musíte instalovat. Proto dopuručuji druhou cestu, která je reprezentovaná například pluginem WP RSS Multi Importer. Tento plugin není jen obyčejným nástrojem na tahání Youtube videí, ale komplexním nástrojem který vám dokáže natáhnout informace z množství zdrojů a má stovky nastavení. A to vše naprosto zdarma. Na rozdíl od  Youtube Video Post Plugin tak WP RSS Multi Importer nepracuje s kanály, ale s RSS zdroji. Proto je nutné vložit RSS zdroj kanálu uživatele a dále pracovat jen s ním. Dále je třeba nastavit zda grabovat i obrázky (poslouží k vytvoření náhledů), komentáře a jak často kontrolovat Youtube zda tam není něco nového.

Youtube klon

tedy máme a stačí tedy tedy nasadit nějaký systém pro prodej odkazů  PPC, či řešení které bude naopak směřovat odkazy na naše další weby a dle nasazeného systému směřovat k vytyčeným cílům.

videoYoutube klon

Na co si dát pozor

Z hlediska duplicit je lepší grabovat videa do stavu draft, je vhodné aspoň drobně modifikovat původní texty. Dále je dobré myslet na to, že někde texty chybí úplně a bez textů nejenom že se nebudou zobrazovat relevatní reklamy, ale i negativně na to pohlíží například Google. A konečně, přestože to zní jako paradox to co prošlo na Youtube z hlediska explicity to neznamená že projde i u Vás. Jestliže ovšem máte nasazenou reklamní síť která toto neřeší, můžete nechat naprostou automatiku a dál si webu nevšímat. V případě masivní tvorby linků, nikdy tyto odkazy nesměrujete pouze na jednu cílovou adresu, protože to Google pozná a bude vás penalizovat. Jak vidno, tato metoda tvorby obsahu a linku je mocný nástroj, ale je nutné s ním zacházet s rozvahou a obezřetně. Dokáže být dobrý sluha, ale i zlý pán.

Jaké máte zkušenosti s „Youtube klony? Používáte nějaký? Podělte se v o své zkušenosti v diskuzi.
[mashshare]

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík
Přejít nahoru